a
  >    >  Često postavljana pitanja
Jesu li svi proizvodi ručno rađeni?

Jesu! Apsolutno sve proizvode izrađujemo sami, od kupovine materijala, krojenja, šivanja, punjenja, pakiranja i isporuke.

Iako imamo šablone, moguća su mala odstupanja u uzorku i materijalima od proizvoda do proizvoda. U tome je i čar ručno rađenih proizvoda, zar ne? 🙂

Jesu li sve cijene u web shopu točne?

Svaki proizvod ima jasno istaknutu cijenu i sve cijene redovno se ažuriraju. Naravno, moguće je da se dogodi greška. Ukoliko se cijena prikazana u ovoj trgovini iz bilo kojeg razloga promijeni ili ne odgovara realnoj ili prikazanoj cijeni proizvoda, kupac i proizvođač u svakom trenutku mogu iskoristiti pravo za otkazivanje izvršene narudžbe.

Gdje mogu preuzeti naručene i plaćene proizvode?

Ukoliko prilikom narudžbe odaberete osobno preuzimanje, narudžbu možete preuzeti na našoj adresi Ulica orhideja 10, 10360 Sesvete u vrijeme po dogovoru.

Mogu li proizvode platiti pouzećem?

Nažalost ne. Sve proizvode radimo isključivo po narudžbi i personaliziramo ih tako da je uplata nužna prije početka izrade.

Jesu li svi proizvodi u web shopu uvijek raspoloživi?

Ukoliko proizvod nije trenutno raspoloživ, na njegovoj stranici stoji obavijest o neraspoloživosti. Molimo da obratite pozornost da nisu uvijek svi materijali dostupni za izradu proizvoda. Ukoliko želite točno određeni dezen, kontaktirajte nas prije narudžbe.

Koji je rok isporuke naručenih proizvoda?

Trudimo se sve proizvode isporučiti u roku 10-15 radnih dana od uplate. Ponekad ćete gnijezdo dobiti već drugi tjedan, a ponekad će rok izrade zbog velikog broja narudžbi, blagdana itd. biti dulji. U tom slučaju na web stranici će stajati obavijest.

Što ako proizvod koji sam kupila stigne oštećen?

Ukoliko na proizvodu primijetite bilo kakvo oštećenje (osim onoga nastalog u transportu, s obzirom da pakete oštećene u transportu ne smijete primiti!), molimo vas da prijavite oštećenje najkasnije u roku 14 radnih dana od primitka paketa.

Datum primitka paketa se računa dan kada vam je paket uručen, što se dokazuje putem broja za praćenje pošiljaka Hrvatske pošte.

Molimo vas da prilikom reklamacije pošaljete i fotografije kako bismo vam mogli osigurati zamjenu robe ili povrat sredstava.